Гостујући 5. септембра 2021. године у јутарњем програму  једне од телевизија са националном фреквенцијом, Александар Вучић изрекао је још једну у низу маркетиншких порука, безобзирно апострофирајући Црногорце као нацију која управља Србијом, организује и врши убиства по Србији и управља тржиштем наркотика у Србији.

Устав Републике Србије гарантује  једнакост свим грађанима Републике, без обзира на њихово порекло, пол, вероисповест или било коју другу оријентацију. Подстицање подела у друштву је манир који 30 година слушамо од стране Александра Вучића. Са тим се мора престати одмах. Грађани Републике Србије црногорског порекла или црногорске националности, су грађани Републике Србије са свим правима и нико, па ни председник Републике, нема право да подстиче било какве поделе засноване на претњама и дискриминацији.  Уколико неко контролише тржиште наркотика у Републици Србији то су онда криминалци, а поставља се питање шта ради полиција? Одговор на то питање Србија је добила на примеру плантаже марихуане Јовањица, где је министар у Влади Србије, који није црногорског порекла, окопавао засаде и пружао подршку. Сасвим случајно управо тај министар је и министар унутрашњих послова.

Демократе Србије позивају надлежне институције Републике да поштујући Устав и законе Републике Србије и хитно санкционишу сваку хистерију нетрпељивости према било коме, посебно уколико такво понашање долази од највиших органа власти.

Информативна служба

Демократе Србије