Demokratska stranka najoštrije osuđuje napad aktivista SNS na Mariniku Tepić za vreme konferencije za štampu u Pančevu. Građani Srbije imaju priliku da vide kako režim Aleksandra Vučića zamišlja medijske slobode i pravo na političko delovanje. SNS još jednom dokazuje da je spremna da pošalje svoje jurišnike da pred kamerama i u prisustvu novinara, vređaju, prete i fizički napadnu potpredsednicu opozicione stranke. Na šta su sve spremni SNS batinaši kada nema uključenih kamera nije teško pretpostaviti.

Režim Aleksandra Vučića, kršeći sve ustavne i zakonske norme, pokušava da Srbiju uvede u jednopartijski sistem, u kome je zadatak nekoliko manjih stranaka da fingiraju višestranačje. Iako opozicione stranke već dugo ukazuju na urušavanje demokratije, uz grubo kršenje zakona od strane režima, jasno je da u zemlji ne postoje institucije koje mogu da se odupru samovolji Aleksandra Vučića.

Demokratska stranka izražava potpunu solidarnost sa Marinikom Tepić  i sa svima koji  ne pristaju na samovlašće Aleksandra Vučića.  Zbog blokade institucija u Srbiji, o ovom i ovakvim događajima ćemo izvestiti međunarodne organizacije koje se bave ljudskim pravima, medijskim slobodama i stanjem demokratije u Srbiji.

Predsednik DS
Branislav Lečić