Beograd, 24.01.2021.: Upućujemo demanti povodom tvrdnje koju je TVN1 iznela u svom informativnom programu, tačnije u prilogu o protestu izabranog rukovodstva Demokratske stranke 22.02.2021.godine. Tom prilikom TVN1 je navela da je ‘’Frakcija izbačenih članova Demokratske stranke’’, a ne ‘Izabrano rukovodstvo Demokratske stranke’’, kako je stajalo u saopštenju koje je DS tim povodom izdala, organozovala protest. TV N1 je iznela netačnu informaciju koja nije u skladu ni sa realnošću, ni sa Statutom Demokratske stranke.

Podsećamo da je, kao i u svim političkim strankama, Statutarna komisija najviši organ Demokratske stranke i jedini organ čije su odluke konačne i obavezujuće. Javnost je već informisana o tome da je Izvršni odbor Demokratske stranke raspušten na sednici GO u Madlenijanumu, te shodno tome i nije mogao da vodi disciplinski postupak.

Statutarna komisija je kao najviši organ, donela odluku da su sve odluke Izvršnog odbora posle Madlenijanuma nevažeće pa samim tim i odluka o isključenju članova iz Demokratske stranke. Nijedna od odluka Statutarne komisije nije osporena u upravnom postupku, čega je i bivši predsednik Zoran Lutovac svestan.

Na neposrednim unutarstranačkim izborima izabrano je novo rukovodstvo Demokratske stranke iz redova uglednih demokrata, među kojima su i oni koji su učestvovali u osnivanju stranke i svojim radom i delovanjem dokazali svoju istinsku posvećenost demokratiji.

Tim za medije
Demokratska stranka – Branislav Lečić